keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Vieraileva kynä: Mari "The Osiris" Vuorisalmi - Show 2014 Valkeakoski showtanssisarjat

Show-kilpailun finaalin sunnuntai-päivä lähti käyntiin hyvällä asenteella, vaikka edellinen kilpailupäivä oli ollut todella pitkä kaikille osapuolille.
Itse sain olla myös toimittamassa tuomarin tärkeää tehtävää ja näin ollen näin myös kattavasti sunnuntaipäivän ohjelmat. Ohessa siis poimintoja Showtanssin sarjoista 12-15-vuotiaat ja yli 16-vuotiaat.
Muutama yleinen havainto showtanssin sarjoista:
1) Vaikeusosien (hypyt, nostot, heitot…) turvallisuus. Alastulot, oikeat asennot ja suoritustekniikat. Nosto itsessään ei mielestäni nosta ohjelman arvoa. Nostojen, kuten muidenkin liikkeiden tulisi olla sujuva osa koreografiaa, ei irrallinen suoritus keskellä. 2) Asujen,musiikin, ohjelman teeman ja liikevalintojen tulee olla ikätasolle sopivia. 3) Valittu teema kannattaa nostaa rohkeasti esiin ja ylläpitää ohjelman alusta aina sinne loppuun saakka. 4) Rekvisiitan monipuolinen käyttö. Rekvisiitta tuo parhaimmillaan koreografiaan monipuolisuutta ja uusia ulottuvuuksia mutta se vaatii sen, että rekvisiitat ovat käytössä muuallakin kuin ohjelman alussa.
Showtanssi 12-15-vuotiaiden sarjassa mieleen erityisesti jäi muutamia joukkueita. Raision Jumppareiden Amelie-joukkue toi lavalle joukkion hämähäkkejä ja ryhmä pystyi ylläpitämään ilmaisun hienosti. Kiinnitin tässä koreografiassa erityisesti huomiota teemanmukaisiin liikevalintoihin ja monipuoliseen tilankäyttöön.
Mäntsälän Voimistelijoiden Skiretit saivat hymyn huulille, nuohooja-teema oli loistava ja asu sekä rekvisiitta tuki valittua teemaa. Tässä koreografiassa musiikkia oli käytetty hienosti. Tytöt ilmaisivat vapautuneesti ja luonnollisesti.
Kankaanpään Voimistelijoiden Breaking Point-joukkue ilmaisi vahvan ilmeikkäästi, vaikka heillä oli taidokkaat ja vahvat maskit kasvoilla. Juuri näin, maskeeraus on vain korostamassa ilmaisua mutta kokonaisvaltaisuus on tärkeää ja se näkyy!
Yli 16-vuotiaiden sarjassa nähtiin monenlaisia koreografioita. Itselleni teema on aina todella tärkeä, sekä itse koreografina, että katsojana. Vahvoja teemoja nähtiinkin.
Lauritsalan Visan Shile-joukkue oli hurmaava, koreografiallaan Harlekiinien Hovi. Musiikki ja asut tukivat oivaltavasti valittua teemaa. Hieman olisin kaivannut vielä rauhaa ohjelman keskivaiheille mutta kokonaisuutena oikein hyvä koreografia, joka jäi mieleen.
Oulun Voimisteluseuran Magenta on joukkue, joka on nostanut tasoaan vuosi vuodelta. Breathing Barbie-koreografia oli hyvä kokonaisuus asuja myöten. Katsokaapa, kuinka kyseinen joukkue heittäytyy! Barbit olivat “nukkekävelyään” myöten niin muovisia, että jopa nauratti! Ehdottoman nerokas idea, joka oli viety loppuun. Ja mitkä kultapöksyt!
Muuramen Sykkeen LatinLadies-joukkue voitti yli 16-vuotiaiden sarjan koreografialla, Nimesi on yksinäisyys. Ryhmän kilpatanssi-tyyli sopi koreografiaan ja rekvisiittaa käytettiin monipuolisesti. Pienillä eleillä joukkue toi lavalle niin paljon tunnetta, että vielä videoltakin meni kylmät väreet. Ikä tuo tiettyä varmuutta ja joskus vähemmän on enemmän, tässä koreografiassa se todellakin toimi. Nostan erityisesti tälle joukkueelle hattua siitä, kuinka he itse, saatuaan kultamitalit kaulaansa, taputtivat kanssakilpailijoille ja osoittivat kunnioituksensa. Näin sen kuuluukin mennä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti